Noul șef al diplomației israeliene a purtat discuții cu omologi din Germania, India, Bahrain și Olanda

Yair Lapid (foto), noul ministru israelian de Externe, a avut mai multe convorbiri telefonice cu omologii săi din Germania, India, Bahrain și Olanda.

„Conversațiile s-au concentrat pe noul guvern care a fost format în Israel și pe consolidarea legăturilor dintre țări în fața provocărilor regionale și globale, cum ar fi efectele coronavirusului, economia și securitatea”, a scris Lapid pe Twitter.
Noul șef al diplomației israeliene, Yair Lapid, s-a angajat în această săptămână să îmbunătățească dialogul cu Partidul Democrat din SUA și cu țările europene, calificând aceste relații drept „periculoase” și, respectiv, „ostile” sub Benjamin Netanyahu.
Aflat la putere în Israel din primăvara lui 2009 până duminică, Benjamin Netanyahu a avut o relație furtunoasă cu președintele american Barack Obama, dar mai mult decât cordială cu succesorul său, republicanul Donald Trump, care a fost descris în repetate rânduri drept „cel mai bun prieten” pe care statul evreu l-a avut vreodată la Casa Albă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: