ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Șeful armatei israeliene în SUA pentru a discuta despre Gaza și Iran

Șeful Statului Major al Țahal (armata israeliană), Aviv Kochavi (foto), va conduce o delegație de înalți oficiali militari israelieni la Washington, sâmbătă seara, pentru a se întâlni cu oficiali americani în legătură cu programul nuclear al Iranului și cu eforturile sale expansioniste în regiune, au anunțat Forțele de Apărare Israeliene.

„Șeful Statului Major va discuta cu omologii săi despre provocările actuale de securitate comună, inclusiv aspecte legate de amenințarea nucleară iraniană, eforturile Iranului de a se înrădăcina militar în Orientul Mijlociu, eforturile de reînarmare a Hezbollah, consecințele amenințării rachetelor ghidate cu precizie și consolidarea forțelor comune”, a precizat armata.
Comandantul Țahal va împărtăși, de asemenea, cu oficialii americani, evaluările armatei cu privire la conflictul de 11 zile cu gruparea teroristă Hamas în Fâșia Gaza luna trecută, în special modul în care unele dintre noile sale strategii de luptă au funcționat în luptă, a declarat Țahal.
Kochavi va fi însoțită în călătoria de aproape o săptămână de generalul-maior Tal Kalman, care conduce eforturile armatei israeliene de combatere a Iranului, precum și de generalul de brigadă Amit Saar, care conduce divizia de cercetare a serviciilor de informații militare, și de atașatul apărării israeliene la Washington, generalul-maior Yehuda Fuchs, care este așteptat să își încheie mandatul în curând.
Delegația urmează să se întâlnească cu consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, cu secretarul apărării, Lloyd Austin, și cu alți oficiali militari americani.
Kochavi se va întâlni, de asemenea, cu lideri evrei și ai comunității din Statele Unite, înainte de a se întoarce vineri în Israel.
Șeful adjunct al Statului Major al FDI, Eyal Zamir, va comanda armata în absența sa. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: