Raisi (foto), un cleric de linie dură, a fost membru al „comitetelor morții” din 1988, care au fost responsabile de execuțiile extrajudiciare a mii de persoane, și a fost numit „măcelarul din Teheran”.

Raisi a obținut 62% din voturi. Cu toate acestea, prezența la vot a fost de doar 48%, un minim istoric pentru un scrutin prezidențial în Iran.
Se așteaptă ca noul președinte să adopte o poziție dură în probleme de politică externă, cum ar fi programul nuclear iranian, poziții mai apropiate de cele ale liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.
Ministrul israelian de externe Yair Lapid a condamnat rezultatele alegerilor. „Noul președinte al Iranului, cunoscut sub numele de Măcelarul din Teheran, este un extremist responsabil pentru moartea a mii de iranieni. El este angajat în ambițiile nucleare ale regimului și în campania sa de teroare globală”, a scris Lapid.
Amnesty International a declarat că Raisi ar trebui să fie judecat în loc să ocupe o funcție aleasă.
„Faptul că Ebrahim Raisi a ajuns la președinție în loc să fie anchetat pentru crimele împotriva umanității de crimă, dispariție forțată și tortură, este o amintire sumbră a faptului că impunitatea domnește suprem în Iran”, a declarat secretarul general al Amnesty, Agnès Callamard. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s