Autoritatea Palestiniană vrea să renegocieze termenii acordului privind vaccinurile cu Israelul și Pfizer

Ministerul Sănătății din cadrul Autorității Palestiniene a declarat duminică că va încerca să renegocieze termenii acordului recent încheiat cu Pfizer și cu ministerul israelian al Sănătății, care prevedea transferul a peste un milion de doze de vaccin Pfizer din Israel către Autoritatea Palestiniană.

Guvernul israelian anunțase vineri că aproximativ “un milion de doze de vaccin Pfizer care urmează să expire” vor fi livrate Autorității Palestiniene, ca parte a unui acord.
Conform acordului, statul evreu urma să primească în schimb aceeași cantitate de doze care urmau inițial să fie livrate palestinienilor în toamnă de către laboratorul american.
Dar Autoritatea Palestiniană a anulat acordul vineri seară, spunând că din primul lot de aproximativ 100.000 de vaccinuri primite, 90.000 “nu a respectat specificațiile acordului”, deoarece erau prea aproape de data de expirare.
“Nu le vom folosi și vor fi trimise înapoi [în Israel]”, a declarat vineri ministrul Sănătății din AP, Mai al-Kaila, într-o conferință de presă.
Israelul a respins această afirmație, spunând că vaccinurile erau “identice din toate punctele de vedere cu vaccinurile administrate în prezent cetățenilor israelieni”.
Ministerul Sănătății al Autorității Palestiniene a declarat duminică că va trimite 90.000 de doze de vaccinuri înapoi în Israel, deoarece acestea expiră la 30 iunie.
Cu toate acestea, Ministerul Sănătății al Autorității Palestiniene nu a răspuns la o solicitare de comentarii cu privire la soarta celor 10.000 de vaccinuri rămase.
Potrivit Ramallah, 446.564 de palestinieni au primit cel puțin o doză de vaccin împotriva coronavirusului până sâmbătă seara.
Aceste cifre includ cei peste 100.000 de muncitori palestinieni pe care Israelul i-a vaccinat din martie.
În plus, 52.000 de palestinieni din Fâșia Gaza au fost vaccinați, în principal cu vaccinuri rusești Sputnik V furnizate de Emiratele Arabe Unite. (Anima News)

Lasă un răspuns