Iran/prezidențiale: Oficiali israelieni spun că se pregătesc să “contracareze programul nuclear”

Potrivit unor oficiali israelieni din domeniul securității, președintele ales al Iranului, Ebrahaim Raisi, va adopta ceea ce el descrie ca fiind “opiniile intransigente” ale liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, în ceea ce privește politica externă și nucleară, relatează Channel 12.

Raportul notează că Raissi susține o revenire la acordul din 2015 care limitează programul nuclear în schimbul reducerii sancțiunilor.
“Nu va fi altă soluție [acum] decât să ne întoarcem și să pregătim planuri pentru a contracara [programul] nuclear iranian. Acest lucru va necesita bugete și o realocare a resurselor”, au declarat surse israeliene anonime, citate de Channel 12.
Alegerea lui Ebrahim Raissi “ar trebui să provoace îngrijorare serioasă” în întreaga lume, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, acuzându-l pe ultraconservator că este “angajat în programul nuclear militar al Iranului”.
Raissi este “angajat în programul nuclear militar al Iranului, care avansează rapid, alegerea sa expune în mod clar intențiile dăunătoare ale Iranului… și ar trebui să fie de mare îngrijorare pentru comunitatea internațională”, a declarat Lior Haiat pe Twitter.
Ultraconservatorul iranian Ebrahim Raissi a fost câștigătorul surpriză al primului tur al alegerilor prezidențiale, potrivit rezultatelor aproape finale publicate sâmbătă după scrutin.
Fără a oferi detalii despre prezența la vot, comisia electorală a declarat că Raissi a obținut 61,9% din voturi după numărarea a “peste 90%” din buletinele de vot. (Anima News)

Lasă un răspuns