Israel/Hamas: “Răbdarea noastră a ajuns la final” (Naftali Bennett)

Astăzi, duminică, la Ierusalim, a avut loc o ceremonie de omagiere a soldaților israelieni căzuți la datorie în timpul operațiunii militare israeliene ”Protective Edge” în Gaza împotriva teroriștilor Hamas în 2014.

În timpul operațiunii terestre de 50 de zile din lunile de vară, 68 de soldați israelieni au fost uciși de facțiuni palestiniene.
“Dușmanii noștri vor cunoaște regulile. Nu vom tolera violența, răbdarea noastră a ajuns la final”, a declarat premierul Naftali Bennett în discursul său de la ceremonie.
“Dușmanii noștri nu sunt cetățenii din Gaza. Nu există nicio intenție de a face rău celor care nu s-au ridicat împotriva noastră pentru a ne ucide și nu îi urâm pe cei care sunt ținuți ostatici de o organizație teroristă crudă și violentă”, a adăugat el.
“Dușmanii noștri continuă să nege existența noastră ca stat evreu în Țara lui Israel. Hamas a reținut trupurile lui Hadar Goldin și Oron Shaul mult prea mult timp și vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i aduce acasă”, a spus el.
Familia soldatului Hadar Goldin, al cărui corp neânsuflețit estet reținut de Hamas de la începutul conflictului, a organizat o demonstrație în care a cerut guvernului să facă tot posibilul pentru a aduce înapoi rămășițele sale.
Hamas deține și corpul unui alt soldat, Oron Shaul. De asemenea, în captivitate se află doi israelieni care au intrat singuri în Gaza: Avraham Avera Mengistu și Hisham a-Sayed.
În cadrul unei întâlniri cu mama lui Hadar Goldin, Leah Goldin, ministrul Apărării, Benny Gantz, a declarat: “Sper că într-o zi vom rezolva această problemă”.
“Nu. Nu “o zi”. Acum”, a replicat mama soldatului mort. (Anima News)

Lasă un răspuns