Israelul își va deschide porțile pentru turiști luna viitoare

Israelul este pregătit să renunțe la o serie de restricții privind călătoriile aeriene începând de luna viitoare, inclusiv la interdicția de intrare a majorității turiștilor individuali.

Ministerul israelian de Interne a anunțat duminică după-amiază că, începând cu 1 iulie, toți turiștii vaccinați, indiferent dacă sosesc individual sau ca parte a unor excursii de grup, vor primi intrarea automată în Israel, fără a fi nevoie de o aprobare prealabilă.
De acum și până la 1 iulie, a precizat ministerul, turiștii vor trebui în continuare să solicite aprobare înainte de a intra în Israel, adăugând că aprobarea va fi acordată în funcție de o serie de criterii. Principalul dintre factorii decisivi, a precizat ministerul, va fi statutul de vaccinare COVID al turistului.
Turiștii nevaccinați cărora li se permite să intre în țară înainte de 1 iulie vor trebui să rămână în izolare între 10 și 14 zile, pe baza directivelor Ministerului Sănătății. Copiilor sub șase ani care nu au fost vaccinați li se va permite intrarea dacă părinții lor sunt aprobați pe baza criteriilor.
În perioada interimară de dinainte de 1 iulie, nu va fi permisă intrarea în țară a turiștilor din țările cu rate ridicate de infectare cu COVID, inclusiv India, Rusia, Mexic, Braizl, Africa de Sud și Argentina. Excepțiile de la această interdicție vor fi făcute de un comitet special.
Israelienilor li se va permite să călătorească liber în străinătate, cu excepția țărilor de pe lista neagră cu rate ridicate de infectare. Comitetul pentru excepții va evalua, de asemenea, cererile de călătorie în țările de pe listă.
Cetățenilor străini li se va permite să părăsească Israelul fără restricții.
Intrarea cetățenilor străini va fi deschisă fără aprobare prealabilă pentru rezidenții din majoritatea țărilor, deși ministerul a declarat duminică că încă întocmește o listă a țărilor ai căror cetățeni vor trebui să ceară permisiunea de a intra în Israel.
Intrarea automată în Israel va depinde de faptul că, călătorii au fost vaccinați, iar ministerul a declarat că va publica în zilele următoare detalii cu privire la vaccinurile COVID pe care le va accepta pentru a intra în țară.
Ministrul de interne Ayelet Shaked (Yamina) a felicitat duminică noua politică, sfătuindu-i în același timp pe călătorii israelieni care se întorc acasă să se comporte responsabil.
“După ce am petrecut un an în blocaje și izolare, suntem încântați să începem vacanța de vară”.
“Multe familii vor călători în străinătate, iar când se vor întoarce, vor trebui să dea dovadă de responsabilitate și să respecte reglementările. Focarele recente au apărut din cauza unei familii care nu a fost încă vaccinată și care s-a întors în Israel și nu a stat în izolare.”
“Pentru a trece vara în siguranță și pentru a reveni rapid la rutina pe care am așteptat-o atât de mult, respectarea regulilor este absolut esențială.”
“Îi rog pe toți cetățenii israelieni – acest lucru depinde de voi. Vă rugăm să respectați regulile de izolare pentru cei care nu sunt vaccinați, pentru a ne ajuta să menținem țara deschisă pentru călătorii în străinătate și pentru călătorii de întoarcere.” (Anima News)

Lasă un răspuns