Jihadul Islamic: “Dacă Israelul lovește din nou, organizațiile vor răspunde în consecință”

Grupurile armate palestiniene din Fâșia Gaza i-au avertizat pe mediatorii egipteni că răbdarea lor “se epuizează” după o a doua ripostă israeliană, joi seară, împotriva pozițiilor Hamas, ca represalii la lansările de baloane incendiare, a declarat sâmbătă un înalt oficial al Jihadului Islamic pentru ziarul ”Al-Ayyam” din Ramallah.

Schimbul de ostilități are loc în timp ce ONU și Egiptul încearcă să consolideze încetarea fragilă a focului care a pus capăt la 21 mai, operațiunii ”Gardianul zidului”, lansată de statul evreu la 10 mai, după ce mii de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza.
“Organizațiile vor reacționa în consecință la orice viitor atac militar israelian”, a avertizat oficialul palestinian, adăugând că “nu vom permite guvernului israelian să-și impună condițiile asupra rezistenței sau să izoleze Fâșia Gaza”.
El a mai spus că, “cartierul general comun al organizațiilor din Gaza a formulat o poziție finală și unificată pentru a face față comportamentului israelian în zilele următoare”.
Continuarea loviturilor israeliene “va duce cu siguranță” la reluarea confruntării militare de-a lungul întregii frontiere în viitorul apropiat, a subliniat el.
În ceea ce privește lansările de baloane incendiare din Gaza în sudul Israelului, acestea sunt “un răspuns la blocada continuă asupra teritoriului palestinian și la închiderea punctelor de trecere de mai bine de o lună și jumătate”, potrivit oficialului palestinian.
Gruparea Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, le-a reiterat egiptenilor că respinge toate încercările israeliene de a lega situația umanitară din teritoriul palestinian de problema prizonierilor și a persoanelor dispărute, a relatat sâmbătă ziarul libanez ”Al-Akhbar”.
Hamas reține în continuare doi israelieni – Avraham Mengistu și Hisham al-Sayed – care ar fi intrat voluntar în Gaza în 2014 și 2015.
Cadavrele a doi soldați israelieni uciși în luptă, Hadar Goldin și Oron Shaul, se află, de asemenea, în mâinile grupării islamiste încă din războiul din Gaza din 2014.
Șeful Statului Major israelian, Aviv Kochavi, se va deplasa sâmbătă seară la Washington pentru discuții cu înalți oficiali americani din domeniul apărării pe această temă, printre altele. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: