Naftali Bennett: Alegerea noului președinte iranian “un semnal pentru marile puteri să se trezească”

Alegerea lui Ebrahim Raissi în Iran este un “semnal” care le spune puterilor străine “să se trezească”, a declarat duminică premierul israelian Naftali Bennett la prima reuniune a cabinetului de securitate al noului guvern.

“Dintre toate persoanele pe care Khamenei le-ar fi putut alege, l-au ales pe călăul Teheranului”, a spus el.
Khamenei a fost declarat sâmbătă câștigător al alegerilor prezidențiale iraniene cu cea mai scăzută prezență la urne de la proclamarea Republicii Islamice în 1979, câștigând cu o diferență mare în fața a trei candidați în primul tur de vineri.
Viitorul șef de stat al Republicii Islamice a fost felicitat de președintele rus Vladimir Putin și de omologul său sirian Bashar al-Assad, precum și de mișcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza și susținută de Teheran.
Dar pentru opoziția din exil și pentru activiștii pentru drepturile omului, Raissi este întruchiparea represiunii, iar numele său este asociat cu execuțiile în masă ale prizonierilor de stânga din 1988.
“Este un om cu o reputație notorie în rândul poporului iranian și în întreaga lume pentru rolul său în comitetele morții care au gestionat execuțiile opozanților regimului”, a declarat Naftali Bennett.
“Alegerea lui Raissi este un semnal pentru ca puterile să se trezească, un semnal de ultim moment, poate înainte de a renunța la acordul nuclear, pentru ca acestea să înțeleagă cu cine au de-a face și ce fel de regim vor alege să consolideze”, a subliniat el.
“Ceea ce este clar pentru noi este că un regim de călăi nu trebuie să dețină arme de distrugere în masă”, a reiterat el, “aceasta este poziția clară și consecventă a statului Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: