Israel: “40% din persoanele nou infectate sunt vaccinate” (fost director general al Ministerului Sănătății)

Fostul director general al Ministerului Sănătății, profesorul Gabi Barbash, a vorbit luni seară cu Ben Caspit și Aryeh Eldad, în cadrul emisiunii lor de la radio 103FM, despre reapariția coronavirusului în Israel și despre incidentele de la Aeroportul Ben Gurion.

“Nu suntem îngrijorați, ci vigilenți. Avem populații care sunt expuse la fel de mult ca și copiii, inclusiv cei care pot fi sau nu vaccinați”, a spus el.
Fostul director a mai precizat că aproape jumătate dintre noile persoane infectate cu coronavirusul sunt persoane vaccinate: “40% din noile cazuri sunt persoane vaccinate, ceea ce înseamnă că varianta este foarte contagioasă”, a avertizat el.
Fostul înalt oficial a explicat că “în acest stadiu nu se știe dacă contaminarea este o consecință a epuizării anticorpilor la cei vaccinați sau dacă este vorba de varianta indiană”.
El a subliniat că se pune întrebarea dacă va exista o a treia injecție de vaccin sau dacă se dezvoltă un vaccin specific pentru a face față noii variante.
“Problema nu trebuie tratată cu dispreț”, a adăugat el.
“Problemele legate de Aeroportul Ben Gurion și de purtarea măștilor trebuie abordate. […] Sper ca varianta să nu se răspândească prea mult aici”, și-a exprimat el speranța.
La finalul discursului său, fostul director general al Ministerului Sănătății a recomandat să nu se renunțe la purtarea măștilor, cel puțin la Aeroportul Ben Gurion și în școli.
“Măștile sunt cel mai eficient mod de a preveni transmiterea virusului: la aeroportul Ben Gurion, sunt oameni din toată lumea, iar în școli, copiii trebuie să poarte măști. Aș fi purtat o mască în mijloacele de transport în comun chiar dacă aș fi fost vaccinat”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: