Israelul îi îndeamnă pe adolescenți să se vaccineze pe fondul temerilor legate de varianta Delta

Ministerul israelian al Sănătății lucrează la o serie de măsuri pentru a reduce infecțiile cu COVID-19 legate de sosirile turiștilor sau ale cetățenilor israelieni din întreaga lume, având în vedere preocupările privind faptul că varianta extracontagioasă Delta s-ar putea răspândi în Israel.

Luni, oficialii ministerului au recomandat insistent ca persoanele cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani să se vaccineze cât mai curând posibil împotriva coronavirusului.
Vaccinul este disponibil pentru această grupă de vârstă de câteva săptămâni, dar până acum ministerul nu a recomandat ca adolescenții să se vaccineze.
Directorul general al Ministerului Sănătății, Chezi Levi, a ordonat organizațiilor israeliene de întreținere a sănătății să se pregătească pentru o campanie accelerată de vaccinare în rândul adolescenților.
Levi a declarat luni seară, la postul Channel 12, că aproximativ 20.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani au fost deja vaccinați și că Ministerul Sănătății își va accelera eforturile în zilele următoare.
“Vom chema oamenii să vină, le vom explica, le vom recomanda să o facă și îi vom asigura că vaccinul este sigur și fiabil”, a spus el, precizând că jumătate din noile cazuri înregistrate în Israel în ultimele zile sunt în rândul copiilor sub 16 ani.
Potrivit datelor Ministerului Sănătății publicate luni de canalul Channel 12, 70% din noile cazuri de coronavirus din Israel sunt atribuite variantei Delta, care provine din India și este considerată cea mai contagioasă formă a virusului până în prezent.
În plus, șeful Ministerului Sănătății a declarat că Israelul folosește aceleași vaccinuri respinse de Autoritatea Palestiniană pentru a-și vaccina propria populație împotriva coronavirusului.
“Nu am livrat nici măcar un singur vaccin [palestinienilor] care să fie expirat. Am livrat exact aceleași vaccinuri pe care le folosim în prezent pentru oamenii și copiii noștri”, a declarat el pentru Channel 12. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: