ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIORIENTUL MIJLOCIU

Șeful Statului Major al armatei israeliene avertizează, la Washington, împotriva revenirii SUA la acordul nuclear cu Iranul

Șeful armatei Aviv Kochavi (foto) i-a avertizat pe oficialii americani împotriva planului guvernului lor de a se alătura din nou acordului nuclear din 2015 în această săptămână, în timpul unei vizite la Washington, DC, ca parte a unui ultim efort al Israelului de a împiedica negocierile în curs de desfășurare între SUA și Iran la Viena.

Șeful Statului Major al Forțelor de Apărare ale Israelului a sosit duminică în Statele Unite și și-a petrecut ultimele două zile în întâlniri cu președintele Statului Major Întrunit, Mark Milley, și cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, potrivit armatei.
„Șeful Statului Major a prezentat eșecurile actualului acord nuclear, care permit Iranului să facă progrese semnificative în următorii ani în ceea ce privește cantitatea și calitatea centrifugelor și cantitatea și calitatea uraniului îmbogățit, și a subliniat lipsa de control în domeniul dezvoltării unei arme nucleare”, a precizat armata israeliană într-un comunicat.
Vizita lui Kochavi în Statele Unite, care a fost amânată din cauza conflictului din Gaza de luna trecută, are loc în contextul în care discuțiile indirecte dintre Washington și Teheran se accelerează după ce Ebrahim Raissi a fost ales săptămâna trecută următorul președinte al Iranului.
„Șeful Statului Major a reiterat riscul inerent revenirii la acordul nuclear inițial și a subliniat că trebuie făcut totul pentru a împiedica Iranul să obțină capacități nucleare militare”, a precizat armata israeliană. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: