Administrația Biden a negat în acest weekend că ar fi cerut Autorității Palestiniene să formeze o echipă de negociere pentru reluarea discuțiilor de pace cu Israelul.

Săptămâna trecută, Canalul 12 a raportat că Autoritatea Palestiniană a format o echipă de negociere la cererea Washingtonului și a relatat că Ramallah era pe cale să ceară o extindere a autorității sale în Cisiordania ca parte a discuțiilor mediate de SUA.
„Premisa informației este falsă. Nu le-am cerut palestinienilor să formeze o echipă de negociere”, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat pentru ”The Times of Israel”.
O altă sursă apropiată a declarat că Statele Unite poartă discuții separate cu Ierusalimul și Ramallah cu privire la măsurile care pot fi luate pentru a îmbunătăți economia palestiniană și că oficialii administrației Biden au recomandat pur și simplu ca fiecare parte să formeze o echipă intradepartamentală pentru a se coordona mai bine în această privință.
Cu toate acestea, se pare că Autoritatea Palestiniană a început să ia măsuri pentru a-și reforma echipa de negociere a păcii.
Ministrul afacerilor civile al AP, Hussein al-Sheikh, a fost ales să conducă inițiativa, succedându-i lui Saeb Erekat la conducerea departamentului de negocieri al OEP, potrivit site-ului de știri Darhaya. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s