Corespondentul Anima News, Evita Știru, transmite: Israelul îl va trimite la Jocurile Olimpice de la Tokyo pe arcașul Itay Shanny (foto), care s-a calificat luni cu o performanță remarcabilă la turneul final de calificare desfășurat la Paris.

„Încă încerc să mă obișnuiesc cu toate astea”, a declarat Shanny după turneu.
„Este ceva la care lucrez de ani de zile și să ajung în acest punct este ireal. Este un sentiment minunat. Am reușit să scap de nervi și am fost concentrat și precis, ca într-o altă lume”, a spus el.
Shanny, în vârstă de 22 de ani, a obținut 656 de puncte și s-a clasat pe locul 23 din 94 de concurenți în runda inițială de calificare, care a fost urmată de o serie de runde eliminatorii.
El l-a învins mai întâi pe Oliver Ormar Ingvarsson (Islanda), cap de serie 90, cu 6-0, și apoi pe letonul Janis Brunis, cap de serie 42, cu 6-2. Apoi a reușit o victorie surprinzătoare cu 6-5 în fața belgiencei Senna Roos, cap de serie numărul 10, pentru a ajunge în optimi.
Împotriva croatului Alen Remar, care a fost cap de serie numărul șapte în calificări, Shanny s-a impus cu 6-4 și s-a calificat în optimi, asigurându-și un loc la Jocurile Olimpice, care vor începe luna viitoare.
În sferturile de finală, Shanny a pierdut cu 3-7 în fața învingătorului final, rusul Galsan Bazarzhapov, cap de serie nr. 2.
Echipa olimpică a Israelului include acum 81 de sportivi în 17 sporturi diferite, iar în ultimele zile s-au înregistrat tot mai multe calificări, iar în zilele următoare se așteaptă ca numărul acestora să crească, eclipsând recordul anterior de 47 de sportivi israelieni la Rio în 2016. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s