Premierul israelian: “Dacă nu este necesar, nu mergeți în străinătate și vaccinați-vă copiii”

Premierul israelian Naftali Bennett a susținut marți o conferință de presă pe aeroportul Ben Gurion, în condițiile în care peste 100 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în 24 de ore, în mare parte din cauza variantei Delta, foarte contagioasă.

“Nu plecați în străinătate și nu vă planificați imediat vacanța de vară în afara granițelor noastre dacă nu este absolut necesar”, a îndemnat Naftali Bennett, amintind că o familie care s-a întors recent din Cipru a fost responsabilă de răspândirea variantei Delta în două școli din țară.
“Bucurați-vă de locurile frumoase din Israel și revigorați turismul intern”, a spus el.
“Numărul personalului sanitar și al stațiilor de testare va fi mărit la aeroport pentru a testa mai mulți călători mai repede. În plus, purtarea măștilor va fi din nou obligatorie în interiorul aeroportului”, a declarat premierul.
Naftali Bennett a încurajat, de asemenea, cu tărie, vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, spunând că prima doză ar trebui injectată înainte de jumătatea lunii iulie “altfel nu vom avea suficiente vaccinuri pentru toată lumea”.
Pentru prima dată în mai bine de două luni, în țară au fost înregistrate 105 cazuri noi de Covid-19, dintre care 40% au fost vaccinate împotriva virusului. (Anima News)

Lasă un răspuns