Hamas face apel la mediatorii internaționali să exercite presiuni asupra Israelului

O coaliție de facțiuni palestiniene, inclusiv Hamas, a cerut marți mediatorilor internaționali să exercite presiuni asupra Israelului, avertizând că nu vor sta cu mâinile în sân dacă statul evreu “își va menține poziția”.

“Rezistența nu va sta cu mâinile în sân în fața întârzierilor și a blocajelor în acțiuni. Facem apel la mediatorii internaționali să facă presiuni asupra [Israelului] și să se grăbească să ridice asediul și să înceapă reconstrucția Fâșiei Gaza”, au declarat facțiunile.
Israelul și Hamas au prezentat cereri “incompatibile” pentru a consolida încetarea focului care a pus capăt la 11 zile de lupte în timpul operațiunii “Gardianul Zidului” din luna mai.
Hamas a cerut o relaxare imediată a restricțiilor și reconstrucția Fâșiei Gaza, unde multe clădiri au fost distruse în timpul răspunsului armatei israeliene.
Între timp, Israelul a cerut un progres în negocierile privind schimbul de prizonieri, în care Israelul ar urma să elibereze o parte din deținuții palestinieni în schimbul celor doi israelieni ținuți prizonieri de Hamas și a corpurilor neânsuflețite a doi soldați.
Mișcarea teroristă Hamas, aflată la putere în Gaza, va escalada tensiunile cu Israelul dacă statul evreu nu va permite transferul imediat al unui grant lunar de 30 de milioane de dolari din Qatar, a anunțat postul public de televiziune Kan. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: