Israel / Cisiordania: Guvernul Bennett-Lapid a efectuat prima demolare a unei așezări evreiești ilegale

Ofițeri ai Poliției de Frontieră israeliene și personal din cadrul Administrației Civile a Ministerului Apărării au fost desfășurați miercuri dimineață la avanpostul coloniei Oz Tzion din districtul Binyamin din Shomron, pentru a demola o serie de structuri neautorizate.

Operațiunea este prima evacuare a unei așezări care a fost efectuată de la depunerea jurământului de către noul guvern la începutul acestei luni.
Locuitorii din Oz Tzion au primit ordine prin care li s-a ordonat să părăsească avanpostul în timpul operațiunii.
Președintele partidului Otzma Yehudit, deputatul Itamar Ben-Gvir, membru al fracțiunii Partidului Sionist Religios, a criticat guvernul Bennett în legătură cu demolarea, spunând că, coaliția a “depășit liniile roșii”.
“Guvernul Bennett continuă să treacă liniile roșii”, a declarat miercuri Ben-Gvir.
“Persoana care a fost cândva director al Consiliului Yesha conduce acum demolarea și distrugerea așezărilor”, a continuat Ben-Gvir, referindu-se la mandatul lui Bennett la conducerea grupului umbrelă al așezărilor.
“Este uimitor că, fără să clipească, Bennett a aprobat demolarea unei așezări, în momentul în care el și prietenii săi se asigură că nu vor fi demolări în sectorul beduinilor. Există o lege pentru beduini și o lege diferită pentru evrei. Ce rușine!”. (Anima News)

Lasă un răspuns