ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Israelienii care călătoresc în țări cu risc ridicat riscă o amendă de 5.000 NIS / Șase țări sunt în prezent interzise: Rusia, India, Mexic, Argentina, Africa de Sud și Brazilia.

În urma dezvăluirii faptului că mii de călători se întorc în Israel din țări pe care nu au voie să le viziteze conform directivelor Ministerului Sănătății, mulți dintre ei aducând cu ei coronavirusul, ministerul plănuiește o aplicare mai strictă a regulilor.

Potrivit raportului, toți cei care călătoresc în străinătate vor trebui să completeze un formular online prin care să declare că nu vor zbura spre niciuna dintre cele șase țări aflate în prezent pe lista de interdicții (Rusia, India, Mexic, Africa de Sud, Brazilia și Argentina) și că destinația lor finală nu este una dintre cele șase țări.
Declarația va include, de asemenea, o scurtă notă explicativă care avertizează cu privire la consecințele falsificării informațiilor.
În ciuda interdicției de a vizita țările în care riscul de a contracta coronavirusul este considerat în prezent extrem de ridicat, zborurile directe din Israel către cele șase locații vor continua să decoleze de pe aeroportul Ben Gurion.
Rugat să explice această aparentă contradicție, un oficial guvernamental a declarat pentru ”Yediot Aharonot”: „Faptul că zborurile directe vor continua spre aceste destinații ne va facilita monitorizarea situației și efectuarea de controale privind circulația călătorilor”.
Ceea ce se propune este ca pasagerii să ajungă la aeroport cu declarația semnată în mână și să fie rugați să o prezinte unui oficial al aeroportului înainte de a se îmbarca în avion. Dacă funcționarul vede că destinația finală notată pe formular se află într-una dintre cele șase țări interzise, acesta va convoca un alt funcționar responsabil cu aplicarea reglementărilor privind coronavirusul, iar călătorul va primi o amendă de 5.000 NIS.
Călătorii care se întorc din străinătate vor fi, de asemenea, chestionați cu privire la țara de origine, iar cei care sunt găsiți cu ștampile în pașapoarte din una dintre cele șase țări interzise vor fi amendați cu 5.000 de shekeli.
Cu toate acestea, nu tuturor celor care sosesc li se va ordona să își declare țara de origine – se vor face doar verificări aleatorii.
Cu toate acestea, oficialul citat în raport a afirmat că și astfel de controale aleatorii vor reduce semnificativ numărul israelienilor care vizitează țări în care incidența coronavirusului este excepțional de mare.
În paralel cu aceste propuneri, noi reglementări urmează să intre în vigoare la aeroportul Ben Gurion în următoarele zile.
Măștile vor fi obligatorii în toate zonele din terminalele aeroportului, iar odată cu deschiderea unui nou centru de testare Covid-19 la aeroport, alte 30 de stații de testare vor deveni operaționale în cursul acestei săptămâni.
În ciuda recunoașterii de către guvern a faptului că mutația Delta se răspândește acum în Israel, mutație despre care se știe că este mult mai contagioasă decât tulpina prevalentă anterioară, în prezent nu există planuri de a închide în totalitate aeroportul Ben Gurion în viitor.
„Prim-ministrul Naftali Bennett dorește să ia măsuri imediate și punctuale”, a declarat oficialul menționat mai sus.
„Dr. Sharon Alray-Price, șefa Serviciilor de Sănătate Publică, elaborează în prezent un plan care detaliază toate reglementările și restricțiile așa cum se aplică fiecărei țări în parte, în funcție de rata de contagiune a acestora”.
Marți, premierul Bennett a vizitat aeroportul Ben Gurion și a declarat că privește situația actuală ca pe o „nouă epidemie” de coronavirus.
„Tulpina Delta se răspândește rapid în întreaga lume”, a spus el, „iar rata sa de contagiune este mult mai mare decât am crezut inițial. Este cu aproximativ 50% mai contagioasă decât tulpina originală, iar noi vedem deja că începe să se răspândească în Israel”.
Bennett a recunoscut, de asemenea, că noua mutație „infectează și persoanele care au fost vaccinate” și, într-adevăr, israelienii care se întorc din țări cu o rată mare de contagiune a Covid-19 sunt acum obligați prin lege să se autoizoleze, chiar dacă au primit ambele doze de vaccin Pfizer.
„Îi rog pe cei care nu trebuie să călătorească în străinătate să nu o facă”, a adăugat Bennett. „Focarul din Binyamina a pornit de la o familie care s-a întors dintr-o vacanță în Cipru”.
Bennett a anunțat, de asemenea, că guvernul va înființa un nou cabinet de coronavirus pentru a aborda toate problemele legate de Covid-19. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: