Teva Israel va produce 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19

Gigantul farmaceutic israelian Teva este în măsură să înceapă producția imediată a aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin COVID-19.

Conducerea companiei a confirmat pentru postul de televiziune israelian Chanel 12 că dispune de o capacitate suficientă pentru a lansa zeci de milioane de doze de vaccin pe piața internă și globală – de îndată ce va fi obținută licența de la dezvoltatorii de vaccinuri.
Teva explică faptul că este vorba despre două companii.
Una dintre fabrici, situată în Kfar Saba, este considerată de Ministerul Apărării ca fiind o rezervă de urgență (“fabrica sterilă din Kfar Saba”), iar cea de-a doua este fabrica Teva-Tek pentru producția de ingrediente active pentru produse farmaceutice din zona industrială Neot Hovav din Negev.
Problema producției de vaccinuri în fabricile Teva a fost luată în considerare de guvernul anterior.
Potrivit canalului, săptămâna aceasta, primarul din Kfar Saba, Rafi Saar, și șeful Centrului pentru Administrație Locală, Haim Bibas, au cerut miniștrilor noului guvern să grăbească eliberarea a 100 de milioane de vaccinuri fabricate în Israel pentru israelieni și pentru cetățenii statelor care vor încheia un acord cu Israelul.
De la începutul furnizării de vaccinuri de către Pfizer în Israel, Teva a pus la dispoziție un sistem complex pentru primirea și depozitarea a zeci de milioane de doze care necesită congelare. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: