Israel / Yair Lapid: “Podișul Golan este un bun strategic și o parte integrantă a Israelului”

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a declarat vineri că Podișul Golan reprezintă un “activ strategic pentru Israel”, ca răspuns la zvonurile potrivit cărora Statele Unite ar putea anula recunoașterea suveranității israeliene asupra zonei.

“Cei care răspândesc zvonuri potrivit cărora SUA își anulează recunoașterea [Podișului Golan] aduc atingere securității noastre, suveranității noastre și sunt gata să provoace daune reale statului Israel și relațiilor sale cu SUA, doar pentru a face rău noului guvern”, a declarat Lapid.
O scrisoare redactată de 73 de democrați din Camera Reprezentanților a SUA, dintre care mai mulți dețin funcții de conducere, l-a îndemnat pe președintele Joe Biden să ia o serie de măsuri pentru a inversa ceea ce ei numesc “abandonarea de către administrația Trump a politicii bipartizane de lungă durată a SUA” în ceea ce privește relațiile israeliano-palestiniene.
“Politica SUA privind Podișul Golan nu s-a schimbat, iar rapoartele care afirmă contrariul sunt incorecte”, a răspuns Departamentul de Stat într-un tweet. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: