Mii de persoane au protestat împotriva lui Abbas la funeraliile activistului care a murit într-o închisoare palestiniană (VIDEO)

Mii de oameni au mărșăluit vineri pe străzile din Hebron la funeraliile unui critic al Autorității Palestiniene care a murit în detenția Autorității Palestiniene.

Mulți participanți au cerut încetarea guvernării de 16 ani a președintelui Mahmoud Abbas.
Nizar Banat, un critic proeminent al Autorității Palestiniene, cunoscut pentru videoclipurile sale de pe rețelele de socializare, a murit joi după ce a fost arestat de oficialii palestinieni de securitate.
Potrivit membrilor familiei lui Banat, aceștia au văzut cum a fost bătut cu sălbăticie timp de opt minute înainte ca polițiștii să-l tragă de acolo.
“Ieși afară, ieși afară, Abbas. Acesta este votul întregului popor”, au scandat protestatarii. Steaguri verzi împodobite cu caligrafie arabă albă, adesea asociate cu grupul terorist Hamas, au punctat procesiunea.
Invocând unul dintre cele mai cunoscute sloganuri ale revoluțiilor arabe din 2011, protestatarii au mai strigat: “Poporul vrea să răstoarne regimul!”.

O mulțime de palestinieni s-a adunat după rugăciunea de vineri la Moscheea Al-Aqsa din Ierusalim pentru a scanda sloganuri anti-Abbas și pro-Hamas.
Alte câteva zeci de palestinieni s-au adunat în piața Al-Manara din centrul orașului Ramallah pentru a condamna Autoritatea Palestiniană pentru moartea lui Banat.
Prim-ministrul palestinian Mohammed Shtayyeh a anunțat o anchetă.
Nizar Banat a fost candidat pe o listă de independenți la alegerile legislative palestiniene care trebuiau să aibă loc în luna mai, înainte de a fi amânate pe termen nelimitat de Mahmoud Abbas.
Trimisul special al ONU pentru Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, s-a declarat “alarmat și întristat” de acest deces și a cerut o anchetă “independentă și transparentă”.
Statele Unite s-au declarat “profund deranjate” de moartea activistului și au declarat că au “îngrijorări serioase cu privire la restricțiile impuse de Autoritatea Palestiniană asupra libertății de exprimare a palestinienilor (…)”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: