SUA: 20 de cetățeni israelieni dispăruți în urma prăbușirii unei clădiri lângă Miami

Ministerul israelian de Externe a precizat că printre persoanele date dispărute în urma prăbușirii unei clădiri din orașul Surfside, situat în apropiere de Miami, se află 20 de persoane de naționalitate israeliană.

“Se pare că sunt rezidenți americani. Unele dintre familiile lor așteaptă vești proaste”, a declarat consulul general al Israelului la Miami, Maor Elbaz, pentru postul public de televiziune Kan.
Yair Lapid a vorbit cu Maor Elbaz și l-a informat cu privire la stadiul operațiunilor de pe teren.
Ministrul a dat instrucțiuni conducerii Departamentului de Stat să îl informeze periodic cu privire la situația de pe teren și să pună la dispoziția consulatului din Miami tot ce este necesar pentru a face față situației.
“Departamentul de Stat de la Miami și țara fac tot ce este posibil pentru a ajuta forțele de pe teren, răniții și familiile. Acesta este un eveniment dificil și complex și va dura ceva timp pentru a face față, suntem disponibili pentru orice asistență de care ar putea avea nevoie”, a declarat Lapid.
Clădirea de 12 etaje s-a prăbușit în jurul orei 1:30 a.m. (0530 GMT), eliberând un nor mare de praf peste mai multe blocuri, au declarat martorii. Cauza dezastrului nu a fost cunoscută până în acel moment.
Serviciile de salvare se tem pentru viețile a 99 de persoane care “ar fi trebuit să locuiască” în partea prăbușită a clădirii și care “nu au sunat (pentru a anunța că sunt în siguranță) și nici nu au cerut nimănui să sune” pentru ei, a declarat Sally Heyman, un administrator al comitatului Miami-Dade, la CNN.

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: