SUA: 73 de congresmeni democrați îl îndeamnă pe Joe Biden să anuleze măsurile lui Donald Trump privind Israelul

O scrisoare redactată de 73 de democrați din Camera Reprezentanților din SUA, dintre care mai mulți dețin funcții de conducere, îl îndeamnă pe președintele Joe Biden, să ia o serie de măsuri pentru a inversa ceea ce ei numesc “abandonarea de către administrația Trump a politicii bipartizane de lungă durată a SUA” privind relațiile israeliano-palestiniene.

Scrisoarea îi cere lui Joe Biden să considere drept “ilegale”, așezările evreiești din Iehuda și Shomron.
“Să se clarifice faptul că Statele Unite consideră că așezările sunt incompatibile cu dreptul internațional, prin reeditarea orientărilor relevante ale Departamentului de Stat și ale Vămilor SUA în acest sens”, se arată în scrisoare.
De asemenea, în scrisoare se insistă ca toate “documentele și comunicările oficiale relevante ale SUA” să se refere “din nou în mod consecvent la statutul Cisiordaniei și Fâșiei Gaza ca fiind ocupate”.
Printre semnatarii scrisorii se numără șapte președinți de comisii, inclusiv Rosa DeLauro din Connecticut și John Yarmuth din Kentucky, care conduce Comisia pentru buget, precum și vicepreședintele Camerei Reprezentanților, Katherine Clarke din Massachusetts.
“Trump a corectat o nedreptate istorică. Cineva trebuia să spună adevărul, iar el a făcut-o, așa cum a făcut-o recunoscând Ierusalimul drept capitală a Israelului, precum și suveranitatea statului evreu asupra Podișului Golan”, a declarat fostul premier israelian Benjamin Netanyahu atunci când Trump a decis să nu mai considere coloniile israeliene din Cisiordania drept ilegale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: