Tel Aviv: Peste 100.000 de persoane la “Marșul mândriei – Gay parade”

Peste 100.000 de persoane s-au adunat vineri pe promenada de pe malul mării din Tel Aviv pentru a participa la cea mai mare paradă a mândriei gay organizată în lume de la începutul pandemiei COVID-19.

“Marșul mândriei” de la Tel Aviv a marcat punctul culminant al sărbătorii anuale a lunii mândriei din oraș, care are loc în fiecare iunie din 1998 și care atrage sute de mii de israelieni și vizitatori străini.
Parada, recunoscută pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai importante evenimente LGBTQ+ din lume și cel mai mare eveniment de acest gen din Orientul Mijlociu, a revenit la formatul său obișnuit datorită ratelor ridicate de vaccinare din Israel și a ridicării tuturor restricțiilor privind adunările publice și private.

Puțini oameni purtau măști de sănătate la parada de pe plajă, a constatat un reporter, la câteva ore după ce Ministerul Sănătății a anunțat reintroducerea obligativității purtării acestora în locurile publice închise. De asemenea, el i-a sfătuit pe participanții la marș să le poarte, chiar dacă mitingul se desfășoară în aer liber.
“Sunt încântat să mă aflu aici și să sărbătoresc din nou alături de voi!”, a declarat primarul din Tel Aviv, Ron Huldai, într-un comunicat. “Drepturile LGBTQ+ nu sunt doar o problemă pentru comunitatea gay. Este o problemă pentru democrație și umanitate.”
“Marșul Tel Aviv Pride a revenit astăzi în forță, amintind lumii că orașul nostru este principala destinație LGBTQ+ din Orientul Mijlociu”, a declarat Sharon Landes-Fischer, CEO al Tel Aviv Global & Tourism.
Noul slogan “O comunitate care creează schimbare” a fost în centrul evenimentelor din Luna Mândriei, născut din dorința de a consolida implicarea socială și activitățile comune în cadrul grupurilor comunității LGBTQ și a societății în general.
În acest an au participat mai puțini demonstranți, în timp ce țara rămâne în mare parte închisă pentru turiști.
Israelul a anunțat miercuri că va amâna redeschiderea teritoriului său pentru turiști “din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta”, introdusă în țară de călători.
Începând de luni, autoritățile sanitare au înregistrat peste 100 de cazuri noi de coronavirus în fiecare zi, cu un vârf de 227 de noi pacienți înregistrat joi. (Anima News)

Lasă un răspuns