Israel: Cabinetul Coronavirus decide să nu introducă noi restricții

Cabinetul Coronavirus s-a reunit pentru prima dată și a decis să nu impună restricții suplimentare în această etapă.

Premierul Bennett a declarat: “Nu vrem să ajungem la restricții pe teren și să anulăm evenimente. Scopul este de a reduce la minimum daunele aduse rutinei și economiei”.
Miniștrii au decis să se concentreze pe prevenirea răspândirii variantei Delta în Israel și să accelereze campania de vaccinare a adolescenților.
Coordonatorul Coronavirus Nachman Ash și Roni Numa, care a fost numit responsabil la Aeroportul Ben Gurion, vor dezvolta un model de aplicație pentru cei care încalcă carantina, în special cei care călătoresc sosesc din străinătate.
S-a decis să se promoveze ideea înființării unor laboratoare de secvențiere genetică pentru cei care intră în Israel la toate punctele de frontieră.
Reuniunea a concluzionat că acesta va fi principalul instrument pentru a preveni intrarea în Israel a unor noi variante ale coronavirusului.
Miniștrii Educației și Sănătății au fost obligați să elaboreze, în colaborare cu Consiliul Național de Securitate, un plan de deschidere a noului an universitar, ținând cont de posibila deteriorare a situației epidemiologice în toamnă.
Ministrul Tehnologiei și științei, Orit Farkas Ha-Cohen, a propus reducerea perioadei de carantină pentru cei care se întorc din străinătate la șase zile cu trei teste. Primul ministrul Bennett a promis că va examina această propunere.
Chiar înainte de această întâlnire, directorul general al Ministerului Sănătății, Hezy Levy, și-a prezentat duminică demisia noului ministru al Sănătății, Nitzan Horowitz.
Levy, care a fost numit de predecesorul lui Horowitz, deputatul Likud, Yuli Edelstein, în urmă cu doar un an, i-a promis noului ministru că va continua să-l ajute “în orice mod posibil”.
Potrivit Ministerului Sănătății, Horowitz și Levy au convenit ca acesta din urmă să se întoarcă la Centrul Medical Barzilai din Ashkelon, pe care îl conducea anterior.
Hezy Levy s-a numărat printre oficialii care au trebuit să gestioneze criza coronavirusului din țară, transmițând informații importante publicului și luând decizii privind, de exemplu, restricții pentru a limita pandemia.
Ministerul a precizat că înlocuitorul său va fi anunțat în curând. (Anima News)

Lasă un răspuns