ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Biden: Israelul are dreptul de a decide cum să procedeze cu Iranul

Întâlnirea dintre președintele american Joe Biden și președintele Reuven Rivlin (foto) a durat mai mult decât timpul care i-a fost alocat și, potrivit unei surse politice care a fost prezentă la întâlnire, problemele care au fost abordate au atins provocările semnificative cu care se confruntă Israelul în diverse domenii.

Rivlin a vorbit pe larg cu Biden despre Iran și chiar a transmis mesaje de la Ierusalim pe această temă. Reprezentanții americani au fost foarte interesați de informațiile israeliene și au ascultat cu mare atenție.
Sursa politică a avut impresia că americanii au fost deschiși să audă alternative pentru rezolvarea problemei iraniene.
Însuși Biden a precizat în timpul întâlnirii că Israelul are dreptul de a face ceea ce crede de cuviință în ceea ce privește Iranul.
Referitor la chestiunea iraniană, s-a lăsat impresia că Statele Unite sunt foarte preocupate de președintele ales Ebrahim Raisi.
Cea de-a doua chestiune abordată în timpul reuniunii a fost nevoia Israelului de a face față amenințărilor din interiorul populațiilor civile. Necesitatea Israelului de a avea arme de precizie pentru a face față acestor provocări a fost adusă în discuție.
A treia chestiune a fost problema arabilor palestinieni.
În cadrul conversației, președintele Rivlin a declarat că o soluție cu două state este o propunere irelevantă în prezent. În ceea ce privește necesitatea de a menține securitatea, acesta a precizat că, în opinia sa, nu există loc pentru un alt suveran pe teren, dar a subliniat că nu este o autoritate în această chestiune în calitatea sa de președinte.
În timpul întâlnirii, a fost abordată problema sprijinului de care se bucură Hamas în rândul publicului arab palestinian, ceea ce clarifică și mai mult faptul că soluția celor două state este irelevantă în prezent.
În ceea ce privește noul guvern din Israel, surse politice au avut impresia că noua administrație de la Washington este conștientă de unicitatea actualului guvern, având în vedere intrarea unui partid arab în coaliție.
Întâlnirea a lăsat impresia că prim-ministrul Bennett va fi invitat la o întâlnire la Casa Albă foarte curând.
Sursa a precizat că americanii au fost foarte impresionați de recenta vizită la Washington a șefului Statului Major al IDF, Aviv Kochavi.
Acesta a mai precizat că președintele Rivlin a venit cu teama că va vedea la Washington influența democraților anti-israelieni și a fost fericit să vadă că Biden nu și-a schimbat opiniile pro-Israel.
Surse apropiate lui Rivlin speră și cred că Biden încă simte față de Israel ceea ce a simțit atunci când i-a spus despre el însuși lui Rivlin în urmă cu mulți ani: „Nu trebuie să fii evreu ca să fii sionist”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: