Israel/Egipt: Prima discuție între premierul Naftali Bennett și președintele Abdel Fattah al-Sissi

Naftali Bennett s-a întreținut cu președintele Abdel Fattah al-Sissi pentru prima dată de la inaugurarea noului guvern israelian, se arată într-un comunicat al biroului premierului.

“Președintele egiptean l-a felicitat pe primul ministru cu ocazia învestirii sale, iar cei doi lideri au discutat o gamă largă de chestiuni bilaterale, regionale și internaționale”, se arată în comunicat.
“Ei au apreciat acordul de pace dintre cele două țări, încheiat sub auspiciile și cu medierea Statelor Unite, o piatră de temelie a stabilității în Orientul Mijlociu de peste patru decenii”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, Bennett i-a mulțumit președintelui egiptean pentru rolul important jucat de țara sa în medierea problemei palestiniene, subliniind eforturile sale de a avansa o soluție la problema prizonierilor israelieni din Gaza.
La rândul său, președintele egiptean a reiterat necesitatea instaurării unui armistițiu în Fâșia Gaza, în vederea îmbunătățirii situației civile și umanitare a locuitorilor teritoriului palestinian, și a menționat necesitatea de a relansa procesul diplomatic.
Cei doi lideri au convenit să programeze o întâlnire cât mai curând posibil, se arată în comunicat. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: