Premierul israelian: „Israelul își va lovi dușmanii de aproape și de departe dacă va fi necesar”

Naftali Bennett, primul ministru israelian, a declarat că Israelul nu se va opri niciodată din a-și lovi inamicii în legitimă apărare, dacă este necesar.

„Statul Israel se va apăra întotdeauna împotriva oricărei amenințări externe și nu se va abține să își asigure securitatea”, a declarat Bennett la o ceremonie de aniversare, la Ierusalim, a morții lui Theodor Herzl .
„Vom acționa cu fermitate împotriva amenințărilor atât din apropiere, cât și din depărtare”, a asigurat el.
Partidul Likud i-a răspuns lui Bennett sugerându-i că ar trebui să rămână la curent cu angajamentele pe care Yair Lapid le-a luat cu secretarul de stat american Blinken, în care a promis o politică „fără surprize” cu Statele Unite.
„Acest lucru înseamnă să legăm mâinile Israelului de Iran, care încearcă să se înarmeze cu bombe nucleare împotriva noastră”, a declarat partidul.
Bennett nu s-a referit la nicio amenințare specifică, dar remarcile sale au fost făcute în contextul în care Statele Unite poartă discuții privind reintrarea în acordul internațional care restricționează programul nuclear iranian, o măsură căreia Israelul i se opune.
Săptămâna trecută, noul prim-ministru s-a referit în mod special la Iran, promițând că nu va permite nicio „amenințare existențială” împotriva Israelului.
De asemenea, el a făcut aluzie la implicarea Israelului într-un atac recent asupra unui sit nuclear iranian – un presupus atac cu dronă asupra unei instalații iraniene de producție de centrifuge din afara Teheranului, care a avariat situl. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: