Israel: Poliția investighează o presupusă plată a statului pentru un jacuzzi de 13.000 de euro în reședința din Caesarea a lui Netanyahu

Poliția israeliană a deschis o anchetă în legătură cu suspiciunile conform cărora în casa privată a fostului premier Benjamin Netanyahu din Cezareea a fost instalată o cadă cu hidromasaj, cu un cost de 50.000 de shekeli (13.000 de euro) pe cheltuiala statului.

Se pare că instalația a fost efectuată sub pretextul îmbunătățirii securității proprietății.
Canalul 12 al televiziunii israeliene spune că familia Netanyahu nu este suspectată în acest stadiu de vreo infracțiune, deși concluziile inițiale indică un model, raportat în trecut, de presupusă utilizare abuzivă a fondurilor publice de către familie.
Poliția a luat mărturii de la auditorii din cadrul biroului primului ministru, iar procurorul general Avichai Mandelblit a participat la deliberări îndelungate pe această temă, înainte de a decide să deschidă o anchetă.
Familia Netanyahu a negat categoric acuzațiile, spunând că, de când au cumpărat casa în cauză, în urmă cu 20 de ani, nu a fost instalat niciun jacuzzi acolo.
“Și, bineînțeles, statul nu a investit niciun ban în nimic din ceea ce nu a fost instalat. Aceasta este o minciună completă”, a declarat familia într-un comunicat.
Liderul opoziției a publicat apoi o postare pe Facebook sugerând că procuratura a inventat povestea. De asemenea, a amenințat că va da în judecată Canalul 12 și pe reporterul Guy Peleg pentru defăimare.
Netanyahu și soția sa, Sara, au fost anchetați de mai multe ori de-a lungul anilor, fiind suspectați că au folosit fonduri publice în scopuri proprii. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: