Vladimir Putin prezintă Israelul drept un model de unitate pentru ucraineni și ruși

Președintele rus Vladimir Putin a făcut referire la Israel în cadrul unei conferințe de presă din această săptămână, sugerând că statul evreu este un bun model pentru planurile sale în Ucraina.

În timpul sesiunii anuale de întrebări și răspunsuri în direct, șeful de la Kremlin a declarat că popoarele slave ar trebui să se inspire de la israelieni și să se unească ca un singur popor, în ciuda diferențelor de etnie, origine și limbă maternă.
Întrebat de ce Rusia nu a inclus oficial Ucraina pe lista sa ostilă, în ciuda războiului care mocnește între cele două țări din 2014, Vladimir Putin a răspuns: “pentru că nu cred că poporul ucrainean este un popor neprietenos cu noi”, adăugând că, în opinia sa, ucrainenii și rușii “formează în general un singur popor”.
“Uite, evreii din Israel vin din Africa, din Europa, din alte țări ale lumii. Africanii sunt negri, nu-i așa? Oamenii care vin din Europa vorbesc idiș, nu ebraică. Ei par a fi diferiți unul de celălalt, dar totuși, poporul evreu își păstrează unitatea”, a spus el.
Vladimir Putin a menținut legături emoționale puternice cu evreii ruși, care s-au tradus printr-o serie de politici favorabile.
Sub conducerea lui Putin, autoritățile au luat măsuri drastice împotriva crimelor antisemite motivate de ură, iar comunitățile evreiești au primit echivalentul a milioane de dolari pentru restituirea proprietăților confiscate de comuniști, ceea ce a contribuit la o renaștere culturală și religioasă.
Cu toate acestea, unii ucraineni au indicat că nu sunt de acord cu faptul că “ucrainenii și rușii sunt un singur popor”. (Anima News)

Lasă un răspuns