Israel: Protecție sporită pentru patru miniștri după amenințări

Miniștrilor Transporturilor, Merav Michaeli, și Protecției Mediului, Tamar Zandberg, le-a fost sporită protecția „din cauza amenințărilor la adresa lor”, a anunțat postul public de televiziune Kan.

Cei doi miniștri de stânga ar fi fost informați de Shin Bet despre măsurile de securitate sporite, după o serie de amenințări pe rețelele de socializare și răspândirea de informații false despre ei.
Merav Michaeli, lidera Partidului Muncii, și Tamar Zandberg, membră a partidului Meretz, sunt acum însoțite în mod constant de gărzi de corp și călătoresc în vehicule blindate, a declarat Kan.
Ministrul de Interne Ayelet Shaked și ministrul Justiției Gideon Sa’ar se află, de asemenea, sub protecție sporită din cauza amenințărilor.
La începutul lunii iunie, Tamar Zandberg a decis să-și părăsească locuința împreună cu fiica ei cea mică după o serie de amenințări la adresa lor.
Zandberg a declarat că a rămas acasă cu copilul ei după ce a primit “amenințări grave” prin telefon și pe rețelele de socializare. Dar câteva ore mai târziu, după mai multe amenințări – inclusiv un anunț de deces care susținea că Zandberg a murit – fosta lider Meretz a decis să își ducă familia într-o locație necunoscută.
Mai mulți miniștri și deputați din noua coaliție se confruntă cu numeroase amenințări și demonstrații de furie în fața locuințelor lor din cauza deciziei lor de a-și uni forțele în guvernul de uniune.
Protestele au vizat în special deputații din partidul Yamina al premierului Naftali Bennett, până acum un aliat natural al blocului de dreapta, condus de Benjamin Netanyahu. (Anima News)

Lasă un răspuns