Ministerul israelian al Sănătății a transmis luni că eficiența vaccinului împotriva variantei Delta a coronavirusului este mai mică decât în cazul variantelor anterioare.

„Ministerul Sănătății monitorizează în permanență eficacitatea vaccinurilor împotriva coronavirusului”, a precizat acesta într-un comunicat.
„Potrivit unei analize epidemiologice a serviciilor de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, începând cu data de 6 iunie, s-a înregistrat o scădere a beneficiului vaccinului în prevenirea infecției la 64% și în prevenirea contaminării cu simptome la 64%. Scăderea a fost observată simultan cu răspândirea variantei Delta în Israel”, se arată în comunicat.
Cu toate acestea, ministerul a precizat că vaccinul rămâne foarte eficient în prevenirea cazurilor grave și a spitalizărilor.
„Beneficiul vaccinului în prevenirea spitalizărilor și a formelor severe ale bolii este estimat la 93%”, se arată în comunicat.
Ministerul Sănătății a declarat că 369 de persoane au fost infectate luni, ridicând numărul total de cazuri active în țară la 2.766.
Unii experți și-au exprimat îndoielile cu privire la datele Ministerului Sănătății, menționând că acestea contrazic datele din Marea Britanie, care au arătat că vaccinul Pfizer a avut o eficacitate de 88%.
„Există provocări metodologice uriașe în evaluarea corectă a eficacității vaccinurilor din focarele locale”, a declarat expertul pentru cotidianul Haaretz. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s