ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel: Legea cetățeniei nu a fost aprobată de parlament

După dezbateri nocturne care au durat mai mult de șase ore în parlamentul israelian, legea cetățeniei nu a fost aprobată într-un vot care a avut loc marți dimineața devreme.

Ministrul de interne Ayelet Shaked (Yamina) anunțase în cursul nopții că s-a ajuns la un acord în cadrul coaliției cu deputații din partidul de stânga Meretz și cu membri ai partidului islamist Raam, care se opuneau prelungirii legislației în forma sa inițială.
În ciuda acestor eforturi, textul nu a trecut, 59 de deputați votând pentru și 59 împotrivă. Legea expiră astăzi, marți la miezul nopții.
Parlamentarii Meretz și doi membri Raam, inclusiv liderul Mansour Abbas, au fost de acord să susțină textul, după o propunere a lui Shaked ca legislația să fie prelungită cu șase luni în loc de un an.
În plus, s-a convenit să se acorde rezidență pentru 1.600 de palestinieni care trăiesc în Israel și să se formeze un comitet care să ia în considerare soluții umanitare.
„Cei care nu au văzut uralele Likudului și ale sionismului religios, nici pe cele ale lui Ofer Cassif și Sami Abu Shehadeh (Lista Arabă Unită) nu au văzut niciodată o asemenea nebunie”, a declarat, după vot, ministrul de interne pe contul său de Twitter.
„Împreună au respins legea cetățeniei, o lege importantă pentru securitatea și caracterul statului. O mare victorie pentru post-sionism”, a adăugat ea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: