Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a declarat luni că votul privind reîntregirea familiei nu se referă doar la guvern, ci și la „un comportament responsabil față de țară”.

„Dacă opoziția votează împotrivă, chiar dacă în principiu este pentru acest proiect de lege, va dovedi că este mai preocupată să fie împotriva guvernului decât să sprijine țara”, a spus el.
„Nu este o catastrofă de proporții dacă legea nu trece”, a opinat el.
Reîntregirea familiei în Israel presupune ca un cetățean israelian să solicite cetățenia pentru un soț/soție care nu este israelian(ă). Cele mai multe cereri provin de la arabi israelieni care au un soț palestinian care locuiește în Cisiordania sau în Fâșia Gaza.
Lapid a subliniat că înțelege opoziția partidelor Meretz și Ra’am față de această lege din cauza „câtorva cazuri în care legea a provocat în mod inutil daune umanitare… oameni care s-au îndrăgostit, s-au căsătorit și și-au întemeiat familii care au fost afectate”.
„Guvernul va pune în aplicare un mecanism pentru a încerca să reducă la minimum astfel de cazuri și va forma o echipă care va examina cum să prevină astfel de daune în viitor”, a dat el asigurări
Votul va avea loc în noaptea de luni spre marți (ora Israelului). / Anima News

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s