ISRAEL

Ierusalim: Isaac Herzog a depus jurământul în calitate de al 11-lea președinte al Israelului

Isaac Herzog (foto) a fost învestit miercuri în funcția de al unsprezecelea președinte al statului Israel, după ce a depus jurământul de învestitură în fața Parlamentului israelian (Knesset) de la Ierusalim.

Cu mâna stângă pe Tora, el a jurat în fața deputaților că „își va îndeplini cu fidelitate rolul de președinte”.
„Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră onorat și încântat”, a declarat Herzog, în vârstă de 60 de ani, în discursul său inaugural, afirmând că vrea să fie „președintele tuturor”.
„Misiunea mea, sarcina [centrală] a mandatului meu, va fi să fac totul pentru a reconstrui speranța”, a adăugat el, referindu-se la necesitatea unui ton mai „moderat” în politica israeliană, în condițiile în care unitatea internă și valorile comune sunt „mai fragile ca niciodată”.
Fostul șef al Agenției Evreiești a promis, de asemenea, să reprezinte interesele și poziția Israelului pe scena internațională.
Herzog, un fost lider al Partidului Muncii, îl înlocuiește pe Reuven Rivlin, o figură de dreapta care a fost ales în 2017 pentru un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit.
Rivlin, în vârstă de 74 de ani, le-a mulțumit israelienilor pentru că i-au acordat „privilegiul de a-i servi” și a cerut națiunii să depășească, în interesul țării, fricțiunile dintre facțiunile sale disparate.
„Devin din nou tată și bunic”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: