ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIORIENTUL MIJLOCIU

Premierul israelian vrea să clarifice politica în problema Iranului înainte de întâlnirea cu Joe Biden (media)

Premierul israelian Naftali Bennett vrea să își clarifice politica în chestiunea iraniană – inclusiv în problema nucleară iraniană – înainte de prima sa întrevedere cu președintele american Joe Biden, care ar urma să aibă loc la sfârșitul lunii iulie, a relatat miercuri WallaNews citând oficiali israelieni.

„Există mai multe întrebări – este actuala amânare mai bună sau mai rea decât o revenire americană la acord, dacă și cum poate Israelul să influențeze administrația Biden și ce înseamnă situația actuală în ceea ce privește o opțiune militară”, au declarat aceștia pentru site-ul de știri.
Luna trecută, Bennett a declarat că alegerea lui Ebrahim Raissi în funcția de președinte iranian a fost un „semnal” care spune puterilor străine „să se trezească”.
„Alegerea lui Raissi este un semnal de ultim moment înainte de a reveni la acordul nuclear”, a declarat el, adăugând că „ceea ce este clar pentru noi este că un regim de călăi nu trebuie să dețină arme de distrugere în masă.
Duminică, Naftali Bennett a convocat o primă reuniune legată de problema iraniană, la care au participat ministrul de Externe Yair Lapid, ministrul Apărării Benny Gantz și șefii serviciilor de securitate și de informații.
Mai multe întâlniri suplimentare sunt programate înainte de întâlnirea cu Joe Biden, potrivit WallaNews.
Între timp, șeful diplomației, Yair Lapid, se va deplasa săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a participa la reuniunea lunară a miniștrilor de externe din UE. Mesajul său va fi acela de a sublinia dorința Israelului de a-și consolida relațiile cu partenerii săi europeni, potrivit site-ului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: