Covid: Vaccinul israelian va fi testat în Georgia și Ucraina în cadrul unui nou acord

Institutul israelian pentru cercetări biologice (IIBR), condus de Ministerul Apărării, a semnat un acord cu NRx Pharmaceuticals pentru a finaliza testele clinice ale vaccinului său local COVID-19, potrivit unui comunicat.

NRx Pharmaceuticals va împinge vaccinul, cunoscut sub numele de Brilife, în cea de-a treia fază a studiilor clinice, care se va desfășura pe zeci de mii de voluntari din Georgia, Ucraina și Israel, potrivit comunicatului.
Compania farmaceutică va supraveghea apoi comercializarea acestuia.
Ministrul Apărării, Benny Gantz, a salutat acordul, numindu-l “o veste excelentă”.
“Prevăd că, prin acest acord, vom putea finaliza dezvoltarea vaccinului și vom permite Israelului să producă vaccinuri în mod independent, pentru că, după cum vedem, coronavirusul este încă prezent”, a declarat Gantz.
“În același timp, IIBR și întreaga instituție de apărare vor continua să participe la efortul național de contracarare a efectelor acestei pandemii. Aș dori să le mulțumesc oamenilor de știință ai institutului, care lucrează constant pentru a ne proteja, atât în domeniul apărării, cât și în cel al sănătății”, a adăugat el.
Vaccinul israelian se află încă în faza de testare. În decembrie, Institutul de Cercetări Biologice a finalizat cu succes prima etapă de testare și a început a doua etapă, care este încă în desfășurare. (Anima News)

Lasă un răspuns