SUA: 3.000 de persoane s-au adunat împotriva antisemitismului în apropierea Capitoliului din Washington

Peste 3.000 de persoane au participat duminică la un miting împotriva antisemitismului în apropierea Capitoliului din Washington, DC, potrivit presei.

Evenimentul a avut loc pe fondul creșterii numărului de incidente antisemite în SUA, în special de la sfârșitul ultimei runde de violențe dintre Israel și Gaza, în luna mai.
În ultimele săptămâni, evreii au fost atacați pe străzile din Boston și Brooklyn, iar zeci de instituții evreiești au fost vandalizate în Statele Unite, inclusiv muzee ale Holocaustului, centre comunitare și școli.
“Privind la voi toți astăzi, este clar că, în loc să ne dezbine, dușmanii poporului evreu, fie că sunt de dreapta sau de stânga, în țară sau în străinătate, ne-au unit”, a declarat Elisha Wiesel, fiul laureatului Nobel Elie Wiesel, care a fost unul dintre principalii organizatori ai mitingului.
“Suntem aici, o coaliție a evreilor și a aliaților noștri din toate mediile sociale, din toate convingerile politice și din toate afilierile religioase, uniți pentru a înfrunta antisemitismul”, a continuat el.
“Această coaliție nu va rămâne tăcută, indiferent dacă evreii se confruntă cu violența în Los Angeles, Brooklyn, Paris sau Tel Aviv. Nu va tăcea dacă evreii vor fi atacați în sinagogile noastre, pe străzile noastre, în campusurile noastre sau în fața Camerei Reprezentanților”, a adăugat Wiesel.
Meghan McCain, fiica senatorului John McCain, a fost unul dintre numeroșii vorbitori care s-au adresat mulțimii.
“Nu vom permite ca [antisemitismul] să se întâmple aici, în Statele Unite ale Americii”, a spus McCain. “Nu putem fi tăcuți, dar, mai ales, nu ne putem teme. Sunt aici pentru a vă spune că nu sunteți singuri… Nu sunt evreu, dar pot vedea cât de înfricoșătoare sunt aceste acte.”
Un bărbat de confesiune evreiască a fost atacat și bătut cu o bucată de sertar de un individ în cartierul Brooklyn din New York la începutul săptămânii trecute. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: