Președintele israelian Isaac Herzog a discutat cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al lui Herzog, un schimb de replici rar întâlnit între cele două țări cu relații tensionate.

Erdogan s-a erijat în apărător al cauzei palestiniene în timpul celor 18 ani de putere, ca prim-ministru și președinte, și acuză în mod regulat Israelul de „terorism” împotriva palestinienilor.
În timpul conversației, președintele Erdogan l-a felicitat pe noul președinte israelian cu ocazia învestirii sale.
Cei doi bărbați au declarat că relațiile israeliano-turce sunt de mare importanță pentru securitatea și stabilitatea în Orientul Mijlociu și că există un potențial ridicat de cooperare între cele două țări în multe domenii, inclusiv în energie, turism și tehnologie.
Erdogan a subliniat, de asemenea, accentul pus de Turcia pe continuarea dialogului în ciuda diferențelor de opinie și i-a spus lui Herzog că, comunitatea internațională se așteaptă la o „soluție cu două state pentru conflictul israeliano-palestinian în cadrul rezoluțiilor ONU”.
De asemenea, a subliniat potențialul puternic de cooperare între cele două țări în domeniile energiei, turismului și tehnologiei.
În ciuda epidemiei de coronavirus, comerțul bilateral dintre cele două țări a crescut în ultimele luni, se arată în declarație.
Isaac Herzog, un fost lider al Partidului Muncii, a fost învestit săptămâna trecută în funcția de președinte al Israelului, o funcție în mare parte onorifică. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s