ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Ierusalim: Parlamentarii arabi din Raam avertizează că ar putea declanșa mai multe crize în coaliție pentru a-și atinge obiectivele

Parlamentarii partidului Raam au declarat luni că nu vor ezita să declanșeze crize în cadrul coaliției pentru a obține ceea ce își doresc, la o zi după ce formațiunea islamistă a amenințat pentru scurt timp că își va suspenda colaborarea cu guvernul.

Duminică, miniștrii au votat pentru mutarea imediată a Autorității pentru Dezvoltarea și Așezarea Beduinilor din Negev de la Ministerul Economiei la Ministerul Afacerilor Sociale.
Transferul ar fi trebuit să aibă loc săptămâna viitoare, dar Raam a cerut ca acesta să fie devansat, avertizând că, în caz contrar, ar putea înceta să mai coopereze cu coaliția.
Presa israeliană a citat surse care au declarat că Raam și-a exprimat frustrarea generală cu privire la modul în care guvernul a tratat partidul.
Luni, Mazen Ganaim, deputat al Raam, a respins acuzațiile potrivit cărora partidul ar fi șantajat guvernul și a insistat că dorește ca premierul Naftali Bennett să reușească în misiunea pe care și-a propus să o îndeplinească.
„Ceea ce facem noi nu este șantaj”, a declarat el pentru Channel 12, spunând că partidul acționează pur și simplu „în numele comunității arabe din țară”.
„Este o populație de aproape 18% care a fost neglijată și ceea ce facem aici este să corectăm această nedreptate”, a subliniat el.
Ganaim a declarat că Raam a precizat în momentul formării coaliției că va acționa pentru a servi societatea arabă, insistând că partidul dorește să fie „un actor legitim”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: