Israel: Parlamentul aprobă prelungirea restricțiilor anti-Covid în aeroporturi

Knesset-ul (Parlamentul israelian) a aprobat extinderea restricțiilor privind călătoriile în străinătate, inclusiv o interdicție de a călători într-o serie de așa-numite țări cu “risc ridicat”.

Regulamentul stipulează că un pasager care pleacă, cetățean sau rezident cu vârsta de peste 16 ani, trebuie să primească o autorizație prealabilă pentru a călători într-o țară “interzisă” și să prezinte această autorizație înainte de a se îmbarca în avion.
Companiile aeriene nu au voie să permită pasagerilor să călătorească în țările interzise fără această autorizație.
Knesset a aprobat, de asemenea, impunerea unei amenzi pentru israelienii care încalcă interdicția. Amenda actuală este de 5.000 de shekeli (1.250 de euro).
Țările afectate sunt Uzbekistan, Belarus, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia.
Săptămâna trecută, autoritățile au impus ca toți călătorii care sosesc în Israel să intre în izolare după ce au fost supuși unui test PCR pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv și să plece doar după ce au primit un rezultat negativ.
Deși numărul de noi cazuri zilnice a crescut în ultimele zile, guvernul nu are planuri imediate de a impune restricții severe.
Această creștere a numărului de cazuri este însoțită de un număr relativ scăzut de pacienți în stare critică, ceea ce ar sugera că varianta Delta, deși mai contagioasă, este mai puțin letală decât predecesoarele sale. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: