Naftali Bennett, invitat în Brazilia de președintele Jair Bolsonaro

Premierul israelian Naftali Bennett a fost invitat să viziteze Brazilia „cât mai curând posibil”, în cadrul unei prime întâlniri marți, de la preluarea mandatului, cu președintele Jair Bolsonaro, care la rândul său a fost invitat să viziteze Israelul.

„Domnul Bennett i-a mulțumit șefului statului brazilian, care l-a felicitat călduros pentru formarea guvernului israelian”, a declarat acesta, citat într-un comunicat al biroului său.
La rândul său, acesta „a salutat alegerea Braziliei în Consiliul de Securitate al ONU și a subliniat poziția fermă și de durată a Brasiliei alături de Israel pe scena internațională”.
Cei doi bărbați au reamintit „numeroasele puncte comune” dintre cele două națiuni și au convenit să aprofundeze legăturile și cooperarea în diverse domenii, cu accent pe economie și înalta tehnologie.
Potrivit biroului premierului, Bennett a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să-l primească pe Bolsonaro la misiunea diplomatică braziliană din Ierusalim, „a cărei deschidere a fost un prim pas istoric”.
Șeful statului brazilian s-a angajat să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, dar până acum a deschis oficial un birou economic abia în decembrie 2019. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: