Netanyahu: “Bennett conduce primul guvern palestiniano-israelian din istoria Israelului”

Liderul opoziției israeliene, Benjamin Netanyahu, l-a criticat luni pe premierul Naftali Bennett pentru că a fost de acord să furnizeze mai multă apă Iordaniei, spunând că această măsură va aduce beneficii indirecte programului nuclear al Iranului.

“Se pare că Bennett nu înțelege că atunci când dă apă Iordaniei, aceasta dă petrol Iranului – un impuls economic uriaș pentru a-și dezvolta programul nuclear”, a declarat Netanyahu, potrivit ”Galei Țahal”, postul de radio al armatei israeliene.
“Nu este de mirare că Omanul se grăbește spre Iran și își anulează toate acordurile cu Israelul”, a adăugat el, referindu-se la comentariile recente de la Muscat, potrivit cărora sultanatul nu are nicio intenție de a normaliza relațiile cu Israelul în curând.
La reuniunea Likud din Knesset, Netanyahu l-a condamnat, de asemenea, pe Bennett pentru că a dat curs cererilor partidului islamist Raam de a transfera biroul care supraveghează dezvoltarea beduinilor la Ministerul Afacerilor Sociale.
“Bennett este un prim-ministru slab, care poate fi șantajat. El conduce primul guvern palestiniano-israelian din istoria Israelului”, a declarat Netanyahu, referindu-se la includerea lui Raam în guvern.
La rândul său, Naftali Bennett a reacționat acuzând Likudul că a fost în contact cu partidul islamist “ca niște hoți în timpul nopții”, când Benjamin Netanyahu purta negocieri pentru coaliție. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: