Armata israeliană: În caz de război, Hezbollah va putea lansa “până la 3.000 de rachete pe zi”

În caz de război, gruparea șiită libaneză Hezbollah va putea lansa zilnic între 1.000 și 3.000 de rachete cel puțin în prima săptămână de luptă, a declarat miercuri armata israeliană (Țahal) într-un comunicat.

Cu toate acestea, Țahal nu se așteaptă ca un astfel de conflict să izbucnească în curând, afirmând că recentele crize interne din Liban fac mai puțin probabilă perspectiva unui război.
Dar ei sunt îngrijorați, adăugând și mai multă incertitudine la o situație deja tensionată de cealaltă parte a graniței.
“Mesajul nostru pentru Hezbollah este următorul: în următoarea ofensivă, veți întâlni o armată mai bine antrenată, mai letală și mai hotărâtă ca niciodată”, a declarat generalul-maior Amir Baram, șeful comandamentului nordic al Țahal, la o ceremonie de comemorare a 15 ani de la începutul celui de-al doilea război din Liban, în 2006.
Comunicatul militar a mai spus că gruparea șiită folosește în mod sistematic structuri civile pentru activitățile sale militare. Printre acestea se numără un depozit cu muniție amplasat în inima populației civile libaneze, la aproximativ 25 de metri de școala oficială din satul Ebba, în capitala districtului Nabatieh.
“Hezbolah împiedică stabilitatea în Liban și pune în pericol viețile cetățenilor libanezi, ascunzându-se în spatele lor”, a acuzat Baram.
“Țahal și Comandamentul de Nord vor lua toate măsurile pentru a reduce pagubele provocate civililor, dar nu vor ezita să lovească ținte active”, a avertizat el. (Anima News)

Lasă un răspuns