ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Coronavirus/Israel: „În cinci săptămâni putem să reducem curba fără carantină națională” (Naftali Bennett)

Având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus în Israel, premierul Naftali Bennett a susținut miercuri o conferință de presă, afirmând că „evoluția situației sanitare depinde de atitudinea cetățenilor și de atitudinea guvernului față de acest virus: fiți responsabili”, a spus el.

„Cu noul guvern vom încerca să fim mai transparenți și mai puțin închiși, vom vedea cum putem continua să trăim cu virusul păstrând economia deschisă”, a spus el.
De asemenea, el a amintit că vaccinurile au fost foarte eficiente împotriva virusului original, dar „varianta Delta, originară din India, va fi în curând dominantă la nivel mondial, chiar și în țările în care rata de vaccinare este ridicată, cazurile sunt în creștere”.
Naftali Bennett a precizat că „vaccinurile sunt foarte utile împotriva acestei variante, fără ele am fi inundați de mii de cazuri, dar singure nu sunt suficiente pentru a opri răspândirea Deltei”, a subliniat el.
El a deplâns faptul că „înainte de formarea noului guvern, mulți israelieni au călătorit în țări cu risc ridicat, fără ca nimeni să îi oprească.
„Dacă nu oprim rapid creșterea numărului de cazuri, vom vedea mai multe boli grave și decese. Cel mai simplu ar fi să ne stăpânim, dar noi preferăm să adoptăm o altă abordare, vrem să avem mai întâi încredere în voi și să vă cerem să cooperați, depinde de voi. Împreună putem învinge acest nou val”, a continuat el.
„În cinci săptămâni putem coborî curba, guvern și cetățeni împreună. Pentru a face acest lucru, toată lumea trebuie să poarte o mască în spații închise, deoarece aceasta este cea mai eficientă modalitate de a limita răspândirea virusului. În al doilea rând, fac apel la toți cetățenii care nu au făcut-o încă, să se vaccineze, deoarece acest lucru reduce foarte mult forma bolii. În cele din urmă, păstrați distanța socială, mai ales în locurile unde sunt mulți oameni”, a îndemnat el.
„De asemenea, le recomand cetățenilor să nu plece în străinătate, pentru că în curând întreaga lume va deveni amenințată de varianta Delta”, a adăugat el.
În cele din urmă, ministrul a făcut apel la tineri să meargă să se vaccineze și să respecte gesturile de barieră, promițând că „va face totul pentru ca anul școlar viitor să nu semene cu cel precedent”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: