Israel: Fostul ministru adjunct Kirschenbaum, condamnat la 10 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul ministru adjunct israelian de Interne Fania Kirschenbaum (foto), care s-a aflat în centrul unuia dintre cele mai mari scandaluri de corupție din Israel, a fost condamnată miercuri la 10 ani de închisoare pentru luare de mită și obligată să plătească o amendă de 900.000 șekeli.

Judecătorul Yaron Levy, de la Tribunalul Districtual din Tel Aviv, a declarat că fostul deputat de rang înalt al partidului Israel Beytenu, a luat mită în mod “sistematic, viclean și sofisticat”, timp de șase ani, de la opt surse separate, fără legătură între ele.
Mita pe care a primit-o în această perioadă de timp s-a ridicat la aproximativ 2 milioane șekeli.
Beneficiile și banii au fost folosiți de Kirshenbaum, de membri ai familiei sale, de confidenți și de partidul Israel Beytenu, a spus el.
“Rolul instanței este de a sublinia tare și clar gravitatea daunelor pe care acțiunile ei le-au provocat societății și democrației israeliene”, a spus Levy. “Nu există o egalitate între intensitatea corupției acuzatei și gravitatea acțiunilor sale”.
Instanța a dispus amânarea începerii pedepsei lui Kirschenbaum până la 5 septembrie pentru a-i permite acesteia să facă apel.
Avocatul Giora Aderet, care l-a reprezentat pe Kirschenbaum împreună cu avocații Alon Klein și Oren Aderet, a declarat că vor face apel la Curtea Supremă față de “severitatea” sentinței, numind-o “o sentință crudă, lipsită de milă”.
“O astfel de pedeapsă pentru infracțiuni de acest gen nu a fost niciodată pronunțată, este extrem de dură”, a adăugat el.
În plus, judecătorul l-a condamnat pe fostul director general al Ministerului Agriculturii, Rami Cohen, la 30 de luni de închisoare și l-a obligat să plătească o amendă de 180.000 șekeli.
Kirschenbaum, a cărui mână dreaptă, David Godovsky, execută o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru că a direcționat în mod necorespunzător sume mari de bani către diverse organizații în schimbul unor comisioane, este a doua personalitate publică proeminentă care a fost condamnată în acest caz de corupție masivă.
Kirschenbaum a fost unul dintre cei 36 de funcționari în funcție și foști funcționari care au fost implicați într-o anchetă de corupție pe scară largă care a început în 2014.
Cel puțin 17 suspecți din cadrul anchetei au fost deja condamnați, inclusiv fostul ministru al Turismului și deputat din partea ”Israel Beytenu”, Stas Misezhnikov.
Misezhnikov a executat o pedeapsă de 15 luni de închisoare după ce a fost condamnat în octombrie 2017.

Stas Misezhnikov

El a fost condamnat pentru că a încercat să asigure un loc de muncă pentru iubita lui în 2012, prin finanțarea unui festival studențesc în Eilat, folosind fonduri ale ministerului, care s-au ridicat la peste 1 milion de NIS. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: