ISRAELLUMEA DE AZI

Naftali Bennett, la Washington la jumătatea lunii august pentru prima întâlnire cu președintele SUA

Premierul israelian Naftali Bennett se va deplasa la Washington la jumătatea lunii august pentru a se întâlni cu președintele american Joe Biden, a anunțat miercuri biroul său.

Aceasta va fi prima întâlnire dintre Bennett și Biden și prima călătorie internațională a premierului de la preluarea mandatului luna trecută.
De asemenea, șeful guvernului se va întoarce în Statele Unite în septembrie pentru a se deplasa la New York și a participa la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a ONU.
Bennett se pregătește de mai multe săptămâni pentru întâlnirea cu președintele american pentru a clarifica politica sa în problema iraniană, inclusiv în ceea ce privește chestiunea nucleară iraniană, în timp ce administrația Biden încearcă să revigoreze acordul semnat la Viena în 2015.
„Există mai multe întrebări – este amânarea actuală mai bună sau mai rea decât o revenire a SUA la acord, dacă și cum poate Israelul să influențeze administrația Biden și ce înseamnă situația actuală în ceea ce privește o opțiune militară”, declaraseră oficialii pentru WallaNews.
Până în prezent, au avut loc șase runde de negocieri, dintre care ultima s-a încheiat la 20 iunie la Viena, între Iran și țările care încă mai fac parte din acord (Marea Britanie, China, Franța, Germania și Rusia). Nu a fost precizată nicio dată pentru reluarea discuțiilor.
Dar Eyal Hulata, noul consilier pentru securitate națională al Israelului, s-ar putea dovedi mai puțin ostil unui acord nuclear decât guvernul precedent. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: