Israel / Coronavirus: Izolare obligatorie pentru călătorii care se întorc din încă o duzină de țări, inclusiv Cipru, începând de vinerea viitoare

Din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Israel, premierul Naftali Bennett, Ministerul Sănătății și cabinetul însărcinat cu gestionarea pandemiei au decis ca, începând de vinerea viitoare, israelienii care se întorc din Marea Britanie, Cipru, Turcia, Georgia, Panama, Cambodgia, Kenya, Myanmar, Fiji și Liberia vor trebui să respecte o perioadă de izolare de 7 zile, chiar dacă sunt vaccinați.

În plus, începând de vineri, toți călătorii, inclusiv cei care sunt vaccinați sau care s-au recuperat de la Covid, trebuie să se izoleze timp de 24 de ore la sosirea în Israel, până când rezultatele testului PCR vor fi disponibile.
Printre țările în care călătorii vor avea nevoie de o perioadă de carantină la întoarcere se numără Emiratele Arabe Unite, Seychelles, Ecuador, Etiopia, Bolivia, Guatemala, Honduras, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Paraguay, Chile, Columbia, Costa Rica și Tunisia.
Deocamdată, israelienii nu au voie să intre în Uzbekistan, Argentina, Belarus, Brazilia, Africa de Sud, India, Mexic și Rusia, sub sancțiunea unei amenzi de 5.000 de shekeli (1.200 de euro). Se așteaptă ca Spania și Kârgâzstanul să fie adăugate în curând pe listă.
Peste 800 de cazuri noi au fost înregistrate în 24 de ore, ceea ce ridică temeri cu privire la o adevărată reapariție a epidemiei în țară, în ciuda vaccinării în masă.
Premierul Naftali Bennett a declarat săptămâna aceasta că instaurarea carantinei va fi “ultima soluție” a guvernului, care va “face totul pentru a o evita”. (Anima News)

Lasă un răspuns