ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Israel / Coronavirus: Se ia în considerare decretarea unei carantine naționale pentru sărbătorile evreiești din septembrie (oficial sanitar)

Nachman Ash, noul director general al Ministerului israelian al Sănătății, a declarat că instaurarea unei carantine la nuivel național rămâne o posibilitate pentru perioada marilor sărbători din Israel, care începe cu sărbătoarea de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc) și se prelungește până în cea mai mare parte a lunii septembrie.

„Cred că s-ar putea să ajungem în punctul în care să spunem că avem nevoie de o carantină”, a declarat Ash pentru Channel 13 News.
„Mi-e teamă că vom ajunge acolo… în câteva săptămâni, s-ar putea să ajungem acolo”, a spus el.
Ash speră că, cu un comportament și o aplicare corectă a legii, nu va fi necesară o închidere – care ar fi a patra în Israel de la începutul pandemiei COVID.
Israelul a înregistrat miercuri, pentru a treia zi consecutiv, peste 750 de cazuri noi de coronavirus, în timp ce criza tot mai gravă din domeniul sănătății din această țară pare să se stabilizeze.
Premierul Naftali Bennett le-a cerut miercuri israelienilor să poarte măști în locurile publice închise și să evite călătoriile.
„Vaccinul nu este suficient pentru a combate varianta Delta (…) avem nevoie de cooperarea cetățenilor pentru a învinge coronavirusul fără a impune o nouă izolare”, a spus el.
De asemenea, el a făcut apel la tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani să se vaccineze. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: