Șeful Statului Major al armatei americane, Mark Miley, se temea că fostul președinte Donald Trump va ataca Iranul după înfrângerea sa în alegerile prezidențiale din noiembrie anul trecut, pentru a rămâne la putere, a relatat vineri ”New Yorker”.

Ziarul relatează că, potrivit oficialului militar, fostul președinte „se prezenta ca un pas ofensiv”.
Miley ar fi acționat pentru a încerca să „împiedice o confruntare între Statele Unite și Iran”, temându-se că cele două țări sunt „foarte aproape” de un conflict militar total.
”The New Yorker” relatează, de asemenea, că fostul premier israelian Benjamin Netanyahu a făcut presiuni asupra lui Trump la vremea respectivă pentru a ataca instalațiile nucleare.
Ziarul subliniază că vicepreședintele Pence a fost cel care a făcut presiuni pentru confruntare, spunând în parte: „Sunt răi. De aceea trebuie să le atacăm instalațiile”.
Șeful Statului Major consideră că Donald Trump nu a vrut război, dar răspunsul pe care l-a urmărit la provocările iraniene „ar fi dus oricum la război”.
Ziarul mai relatează că, la 3 ianuarie, cu puțin peste două săptămâni înainte de predare, secretarul de stat de atunci Mike Pompeo și consilierul pentru securitate națională Robert O’Brien i-au spus clar lui Trump: „Chiar dacă vrei, este prea târziu să ataci”.
În decembrie anul trecut, ziarul arab ”Dar al-Hayat” a relatat despre un efort israeliano-saudit de a antrena administrația Trump într-o operațiune militară împotriva Iranului.
Potrivit ziarului, care se bazează pe surse americane, scopul era de a zădărnici orice posibilitate de relansare a acordului nuclear cu Iranul, odată ce Joe Biden ar fi fost învestit. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s